Helin ajatuksia maanpuolustusnaisena toimimisesta

Olen Heli Lindroos Länsi-Uudeltamaalta. Lähdin osallistumaan Lohjan maanpuolustusnaisten tapahtumiin aluksi äitini houkuttelemana. Nopeasti talkoilusta Lohjan menneen ajan joulumarkkinoilla yhdistyksen hernekeittokojulla tuli rakas jokavuotinen perinne, joka mukavasti aloittaa joulun ajan. 

Vuonna 2014 osallistuin ensimmäistä kertaa Naisten Valmiusliiton NASTA-harjoitukseen maastotaidot kurssille. Muistan elävästi sen, kun harjoituksesta kotiin ajaessani, oli vain ihan mielettömän hyvä olo ja fiilis. Lähes koko viikonloppu vietetty ulkona, kiinnostavia luentoja ja käytännön harjoituksia, uusi hieno elämys nukkua puolijoukkueteltassa, koko porukan upea yhteishenki ja kipinä maanpuolustukseen ja Suomen historian kunnioittamiseen. Tämän jälkeen olen osallistunut mm. SoMa-harjoitukseen, neljälle MNL jotokselle, MNL järjestämälle Salpavaellukselle ja liiton joukkueen kanssa Sulkavan soutuihin, arjen turvallisuus kurssille kerran oppilaana ja kerran kurssin organisaatiossa sekä muille kursseille ja tapahtumiin, oman yhdistyksen ja piirin kokouksia unohtamatta.

Mielestäni hienoa maanpuolustusnaisten toiminnassa on se, että naiset tekevät kursseja ja koulutusta naisille. Turvallisuustaitojen lisäksi toiminnassa oppii mm. johtamis-, esiintymis-, ja organisointitaitoja. Hieno harrastus siis! 
Nyt minulla itselläni tuhisee vieressä pieni tyttövauva. Olisihan se hienoa lähteä joskus kolmen sukupolven naisen voimin kurssille tai harjoitukseen. Tai no, olimmehan me tavallaan yhdessä jo viime kevään upealla jotoksella Kurikassa, koska olin silloin kuudennella kuulla raskaana. 

Heli Lindroos
Lohjan Maanpuolustusnaiset ry

Polkuni maanpuolustusnaiseksi

Päivin tie aktiiviseksi toimijaksi

Olen Päivi Tuhkalainen Raisiosta ja kuulun Turun Seudun Maanpuolustusnaisiin. Vapaaehtoisen maanpuolustusharrastuksen olen aloittanut 2000-luvun alkupuolella. Lähdin mukaan, koska kaipasin hoitovapaalla jotakin omaa harrastusta/tekemistä. Lähdin etsimään netistä...

Tarjan polku maanpuolustusnaisena

Olen Tarja Torpakko Savonlinnasta. Paikallisiin Savonlinnan Maanpuolustusnaisiin olen liittynyt vuonna 1997. Olin silloin kahden pienen lapsen äiti ja kaipasin itselleni omaa aikaa ja mielenkiintoista harrastusta. Mieheni toimi Savonlinnan Reserviläisissä ja kertoi...

Liity jäseneksi!

Tervetuloa mukaan toimintaamme – iloisessa joukossamme on tilaa jokaiselle!

Share This