Päivin tie aktiiviseksi toimijaksi

Olen Päivi Tuhkalainen Raisiosta ja kuulun Turun Seudun Maanpuolustusnaisiin. Vapaaehtoisen maanpuolustusharrastuksen olen aloittanut 2000-luvun alkupuolella. Lähdin mukaan, koska kaipasin hoitovapaalla jotakin omaa harrastusta/tekemistä. Lähdin etsimään netistä tietoa naisten vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta, löysin ja liityin Turussa nykyisen liiton edeltäjään, Suomen Naisten Maanpuolustusjärjestöön. Siitä se sitten alkoi.

Ensimmäinen käymäni MPK:n (Maanpuolustuskoulutus) koulutus vuonna 2004 oli Arjen turvallisuus -kurssi  ja ensimmäinen Naisten Valmiusliiton harjoitukseni oli Mikkelissä LOKKI 2005, jossa osallistuin Poikkeusolojen kansainvälinen oikeus -kurssille. Heti ensimmäisestä kurssista alkaen tiesin jääneeni ”koukkuun” tähän toimintaan. Näiden vuosien aikana on tullut käytyä monia kursseja ja oltua mukana erilaisissa tapahtumissa ja toivottavasti monia on vielä tulossa.

Olen ollut myös kahden NASTA-harjoituksen organisaatiossa: SINISIIPI  2013 varakoulutuspäällikkönä ja NIKSULA 2018 koulutuspäällikkönä. Tällä hetkellä meillä on PikkuNASTA HUOVITAR 2021 valmistelussa, siinä toimin varajohtaja/koulutuspäällikkönä.

MPK Meripuolustuspiirin ”Turvallisesti vesillä naisille” kurssin kurssinjohtajana olen ollut useamman kerran. Kurssilla on veneily- ja pelastautumisharjoituksineen ihan omanlaisensa tunnelma. Erityisesti tämä tulee esiin, kun kurssilainen voittaa pelkonsa ja ottaa ratkaisevan askeleen laiturilta mereen pelastusharjoituksessa.

Naisten Valmiusliitto ry:n Turun ja Porin alueneuvottelukunnassa olen toiminut useamman vuoden Varsinais-Suomen koulutusvastaavana ja sihteerinä. On hienoa, kun eri järjestöt yhdistävät voimansa ja saavat aikaan erilaisia tapahtumia. Alueneuvottelukunnan edustajana olen myös saanut käydä mielenkiintoisen, viikon mittaisen Alueellisen maanpuolustuskurssin.

Monien kurssien myötä olen saanut erilaisia tietoja ja taitoja arjen varautumiseen ja turvallisuuteen liittyen. Kursseilla ja harjoituksissa on aina aistittavissa hieno ME-henki. Jos mietityttää, ettei ole kaveria kenen kanssa lähtisi, mukaan voi hyvin lähteä yksinkin. Samanhenkisiä löytyy periltä!

Myös ammuntakurssit ovat tulleet tutuiksi, sekä turvallinen aseen käsittely että ammunnan harjoittelu eri aseilla. Olen ollut mukana mm.  Kesäyön marssin organisaatiossa viettämässä kesäyötä vastaanottaen ja halaten marssilta palaajia. Messuilla ja muissa tapahtumissa on vietetty tunteja esitellen naisille sopivaa toimintaa.

Toivokaamme, että vuosi 2021 tuo paluun ”vanhaan normaaliin” tai ainakin lähelle sitä poikkeuksellisen koronavuoden jälkeen. Tervetuloa mukaan toimintaan – voit sitten olla mukana kerran vuodessa tai kerran kuussa, jokainen omien mahdollisuuksiensa mukaan ?

Päivi Tuhkalainen
puheenjohtaja, Turun Seudun Maanpuolustusnaiset ry

 

 

 

Polkuni maanpuolustusnaiseksi

Tarjan polku maanpuolustusnaisena

Olen Tarja Torpakko Savonlinnasta. Paikallisiin Savonlinnan Maanpuolustusnaisiin olen liittynyt vuonna 1997. Olin silloin kahden pienen lapsen äiti ja kaipasin itselleni omaa aikaa ja mielenkiintoista harrastusta. Mieheni toimi Savonlinnan Reserviläisissä ja kertoi...

Helin ajatuksia maanpuolustusnaisena toimimisesta

Olen Heli Lindroos Länsi-Uudeltamaalta. Lähdin osallistumaan Lohjan maanpuolustusnaisten tapahtumiin aluksi äitini houkuttelemana. Nopeasti talkoilusta Lohjan menneen ajan joulumarkkinoilla yhdistyksen hernekeittokojulla tuli rakas jokavuotinen perinne, joka mukavasti...

Liity jäseneksi!

Tervetuloa mukaan toimintaamme – iloisessa joukossamme on tilaa jokaiselle!

Share This