Tarjan polku maanpuolustusnaisena

Olen Tarja Torpakko Savonlinnasta. Paikallisiin Savonlinnan Maanpuolustusnaisiin olen liittynyt vuonna 1997. Olin silloin kahden pienen lapsen äiti ja kaipasin itselleni omaa aikaa ja mielenkiintoista harrastusta. Mieheni toimi Savonlinnan Reserviläisissä ja kertoi tästä naisjärjestöstä. Liityin yhdistykseen yhdessä viisi vuotta vanhemman tätini kanssa.

Aika pian lähdin mukaan yhdistyksen hallituksen toimintaan. Sitä kautta olen saanut erittäin hyvän koulutuksen yhdistystoimintaan. Liiton kautta olen kouluttautunut myös johtajatehtäviin. Näistä molemmista on ollut erittäin paljon hyötyä myös muuhun elämääni, etenkin työhöni. Kiinnostavien jäseniltojen ja tapahtumien järjestäminen on ollut erittäin mukavaa sillä aktiiviset naisten ovat innolla mukana. Veteraanien avustaminen on lisääntynyt viime vuosina, se on ollut meille kunniatehtävä.

Valtakunnallisiin harjoituksiin osallistuminen on antanut valmiuksia moniin eri arjentilanteisiin varautumisessa. Olen päässyt myös osallistumaan NASTA-harjoituksen tekemiseen Lokissa kurssijohtajana sekä nyt ensi vuonna tulevassa Savotar 2020 toimistonpäällikkönä.

Olen ollut tämän 22 vuoden aikana niin yhdistyksen, piirin kuin liittohallituksen toiminnassa. Tämä on antanut hyvän pohjan tehdä paikallista maanpuolustustyötä, mutta tämä antaa myös mahdollisuuden viedä viestiä täältä liiton kautta aina päättäjille saakka.

Parasta toiminnassa on aivan ihanat samanhenkiset naiset. Minulla oli kunnia saada mentorikseni yhdistyksemme pitkäaikainen puheenjohtaja. Olen saanut häneltä parhaat eväät yhdistyksen johtamiseen. Se että naiset ovat hyvin eri ikäisiä on myös tämän toiminnan rikkaus.

Jos mietit lähtemistä Maanpuolustusnaisten toimintaan, niin tule rohkeasti yhdistysten jäseniltoihin. Täällä voit hakeutua sekä kouluttautua nousujohteisesti oman kiinnostuksen mukaan erilaisiin tehtäviin. Tämä kaikki on kuitenkin vapaaehtoista ja vain sinä päätät mitä haluat.

Se että varautuu arjen mahdollisiin häiriötilanteisiin etukäteen, antaa turvallisuutta niin itselle kuin myös ympäristölleen.

Tarja Torpakko
Savonlinnan seudun Maanpuolustusnaisten pj

Polkuni maanpuolustusnaiseksi

Päivin tie aktiiviseksi toimijaksi

Olen Päivi Tuhkalainen Raisiosta ja kuulun Turun Seudun Maanpuolustusnaisiin. Vapaaehtoisen maanpuolustusharrastuksen olen aloittanut 2000-luvun alkupuolella. Lähdin mukaan, koska kaipasin hoitovapaalla jotakin omaa harrastusta/tekemistä. Lähdin etsimään netistä...

Helin ajatuksia maanpuolustusnaisena toimimisesta

Olen Heli Lindroos Länsi-Uudeltamaalta. Lähdin osallistumaan Lohjan maanpuolustusnaisten tapahtumiin aluksi äitini houkuttelemana. Nopeasti talkoilusta Lohjan menneen ajan joulumarkkinoilla yhdistyksen hernekeittokojulla tuli rakas jokavuotinen perinne, joka mukavasti...

Liity jäseneksi!

Tervetuloa mukaan toimintaamme – iloisessa joukossamme on tilaa jokaiselle!

Share This