Metso-jotos

Päiväys ja aika
21.05.2022 - 22.05.2022
8:00 - 14:00

Tapahtumapaikka
Ahvenlampi, Poken metsäkoulu

Metso-jotos

Metso-jotos kutsuu toukokuussa Saarijärvelle. Tämän vuotisen jotoksen järjestää Maanpuolustusnaisten liiton Keski-Suomen piiri ja sen Jyväskylän ja Äänekosken maanpuolustusnaiset yhteistyökumppaneineen. Jotoksen johtajana on Tiina Ronkainen ja reiteistä vastaa Mari Turtinen. Jotospaikaksi on valittu Saarijärven Ahvenlammen alue, jossa hyviä metsäpolkuja, hoidettuja metsiä ja mielenkiintoista historiaa. Tukikohtana toimii entinen Poken metsäkoulu.

Rentoa ulkoilua ja mielenkiintoisia rastitehtäviä porukalla

Maanpuolustusnaisten jotos on kaksipäiväinen pienryhmissä toteutettava maastovaellus naisille, jossa suoritusaika ei ratkaise. Rastitehtävät on suunnitellaan 4-henkisille partioille, mutta ryhmän koko voi olla 3-5 henkeä. Jotos ei ole ryppyotsaista suorittamista, vaan mukavaa yhteistä tekemistä ja uusien asioiden oppimista mainiossa naisporukassa.

Metso-jotokselle on tulossa monipuolisia rastitehtäviä, joista saadut pisteet ratkaisevat partion sijoituksen kokonaiskilpailussa.  Lauantain matka on noin 12 km ja sunnuntaina 6 km. Rastitehtävät ovat esim. erilaisia tunnistustehtäviä, matkojen arviointia, osallistujien ensiaputaitoja testaavia ja paikallisen alueen tuntemiseen liittyviä kysymyksiä. Tapahtumassa tullaan ampumaan jossakin muodossa, siksi tapahtumaan osallistuvien ikäraja on 18 vuotta. Saarijärvelle suunnitellut reitit sopivat normaalikuntoiselle. Kiivettäviä portaita ja isompia mäen nyppylöitäkin on. Saarijärven maastoissa suunnistetaan paljon, sitäkin taitoa saatetaan jossakin kevyessä muodossa tarvita.  Tapahtumaan kuuluu lisäksi iltaohjelmaa ja mukavaa tekemistä yhdessä.

Ilmoittautuminen Metso-jotokselle on käynnistynyt

Jotos toteutetaan MPK:n kurssina, ilmoittautuminen tapahtuu MPK:n kurssikalenterista: METSO-jotos. , josta löytyy myös tarkemmat ohjeet ja aikataulu. Jokaisen partion jäsenen tulee tehdä oma ilmoittautuminen, jossa kysytään lisätietoina partion nimi, osallistuuko partion johtajana vai jäsenenä, majoittumistarve sekä erikoisruokavalio. Ilmoittautuessa  on huolehdittava, että MPK:n järjeselmässä oleva sähköpostiosoite on toimiva – sitä kautta tiedotetaan jokaiselle osallistujalle tapahtuman järjestelyistä, mahdollisista muutoksista sekä lähetetään jokaiselle partion jäsenelle osallistumislasku.

Osallistumismaksu on 40 euroa/henkilö, joka sisältää vakuutuksen, järjestäjän tarjoaman yöpymsmahdollisuudet tapahtuma-alueella, ruokailut lauantaina (aamupala, paivällinen, iltapala) ja sunnuntaina (aamupala ja kenttälounas) sekä jotos- ja tulospalvelujärjestelyt.

Jotoksen omilta Facebook-sivuilta voit jo seurata valmisteluja.

Maanpuolustusnaisten liiton jotos järjestetään jo 31. kerran

Maanpuolustusnaisten liiton valtakunnallisen jotoksen järjestämiselle on vakiintunut ajankohdaksi toukokuun kolmas viikonloppu – niin tälläkin kertaa. Tapahtuman käytännön järjestelyistä huolehtivat vuorollaan liiton piirit ja niiden jäsenyhdistykset eri puolilla Suomea. Edellisen kerran jotos järjestettiin toukokuussa 2019. Silloin vietettiin liiton 30-vuotis juhlajotosta Mietaan Patikkaa Kurikassa. Hiisi-jotosta Lohjalla valmisteltiin vuosina 2020 ja 2021 ja jouduttiin kumpanakin vuotena perumaan koronapandemiasta johtuen.

Uskokaamme, että METSO-jotos tuo meille mahdollisuuden kohdata taas. Saamme nauttia toistemme seurasta, kisailusta ja kauniista luonnosta Saarijärvellä! Tervetuloa jotostelemaan Keski-Suomeen!

Jotosterveisin Tiina Ronkainen, jotoksen johtaja


Sijainti kartalla:

Kartta latautuu...
Share This