Kotiseutuharjoitus 3.-4.9.2022 Savonlinnassa

24.1.2023

Savonlinnan seudun maanpuolustusnaiset toimivat harjoituksessa huollon muonitusvastaavina. Kotiseutuharjoitus on järjestöjen yhteinen varautumisen ja turvallisuuden harjoitus, johon kokoontuu järjestöjen vapaaehtoistoimijat, kunnat ja viranomaiset kouluttautumaan ja harjoittelemaan yhdessä.

Yhdessä tehden, hymyssä suin ja hyvässä hengessä.

Vaikka suuressa keittiössä toimiminen ei ollut entuudestaan tuttua suurelle osalle naisista, toimi muonitus sujuvasti, hymyssä suin ja hyvässä hengessä. Kukaan leiriläisistä ei jäänyt nälkäiseksi ja kahviakin oli tarjolla yltäkylläisesti.

Leirille oli varattu runsaasti ruokaa ja yli jääneet eväät lahjoitettiin maanantaiaamuna seurakuntien ruoka-apuun. Vastuullinen ja kestävä toiminta ovat osa maanpuolustusnaisten toimintaa.

Uutiset

24.11.2022

Etelä-Savon alueneuvottelukunta palkitsi puheenjohtajamme Sirkka Juusosen MPK:n hopeisella ansiomitallilla. Päivi Tenhunen valittiin vuodelle 2023 Naisten Valmiusliiton Etelä-Savon alueneuvottelukunnan johtokunnan puheenjohtajaksi.

MNL Liittokokous 19.11.2022 Jyväskylä

Maanpuolustusnaisten liittokokous oli osa Yhteisin siivin -liittokokoustapahtumaa, jonka viisi maanpuolustusjärjestöä toteutti yhdessä. Etelä-Savosta osallistui kokoukseen 5 edustajaa.

Etelä-Savon piirin syyskokous 25.10.2022

Maanpuolustusnaisten Etelä-Savon piiri vietti 30-vuotisjuhlaa syyskokouksen yhteydessä, kokousta ja herkuttelua. Paikalla oli runsaasti edustajia kaikista yhdistyksistä. Koulutusvastavaa Sirkka Juusonen oli iloinen saadessaan jakaa peräti 10 peruskoulutus- merkkiä ja...

Kotiseutusharjoitus, Arjen turvallisuuskurssi Savonlinna 3.-4.9.2022

Upea joukkomme osallistui Arjen turvallisuus -kurssille Kotiseutuharjoituksessa Savonlinnassa. Harjoitus oli osa Etelä-Savo 2022 paikallispuolustusharjoitusta. Saimme paljon ajateltavaa ja tietoa väestön suojelusta ja hätämajoituksesta. Opimme mm. hätäensiapua,...

Etelä-Savon piirin kevätkokous 2022 Pertunmaalla 14.5.2022

Maanpuolustusnaisten Etelä-Savon piirin kevätkokous pidettiin 14.5.2022 Pertunmaalla Jokituvalla. Kokouksessa oli edustettuna kaikki piirin 5 yhdistystä ja kaikkiaan 26 henkilöä.  Kuntojumpan jälkeen kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Kunnanjohtaja...

Share This