MNL Jotos

Vuosittain toukokuun kolmantena viikonloppuna järjestetään Maanpuolustusnaisten Liiton valtakunnallinen jotos. Järjestelyvuoro kiertää maakunnissa ja paikallinen järjestelytiimi antaa jotokselle kuvaavan nimen. 

MNL jotos on kaksipäiväinen pienryhmissä toteutettava maastovaellus naisille, jossa suoritusaika ei ratkaise. Matkan varrella partiot suorittavat monipuolisia rastitehtäviä, joista saadut pisteet ratkaisevat sijoituksen kokonaiskilpailussa. Rastitehtävät on suunniteltu 4-henkisille partioille, mutta ryhmän koko voi olla 3-5 henkeä. Rastitehtävät voivat olla erilaisia tunnistustehtäviä, tulen sytytystä, mittojen arviointia, vesistön ylitystä, ammuntaa laser-aseella tai vaikkapa ensiaputaitoja testaava. Reitit sopivat normaalikuntoiselle ja varsinaista suunnistustaitoa ei tarvita. Majoitus tapahtuu järjestäjien tarjoamissa teltoissa, jotoksesta riippuen tarjolla saattaa olla lisämaksusta myös sisämajoitusmahdollisuus.

Jotos ei ole ryppyotsaista suorittamista, vaan mukavaa yhteistä tekemistä. Jotos-perinteeseen kuuluu partion nimeäminen ryhmää kuvaavasti ja yhteinen tunniste pukeutumisessa. Viime vuosina jotoksilla on nähty mm. Simasuut, Pyryharakat, Seinäjoen Taivastelijat ja jo legendaariset Villiminkit.

Harju-jotos Virolahdella 20.-21.5.2023

Harju-jotos kutsuu toukokuussa Kaakkois-Suomeen! Seuraavan jotoksen järjestää Maanpuolustusnaisten liiton Kaakkois-Suomen piiri yhteistyökumppaneineen. Jotoksen johtajana on Satu Aurala. Jotoksen tukikohtana toimii Harjun oppimiskeskus Virolahdella.

Lisää tietoa Harju-jotoksesta voit lukea kotisivujen tapahtumasivulta, josta löytyy myös ilmoittautumisohjeistus.  valmistelujen edetessä. Harju-jotoksen suunnittelua ja toteutusta voit seurata jotoksen omilta FaceBook-sivuilta.

Share This