Oulussa jäsenmäärä triplaantui

25.5.2022 | Blogi

Maakuntalehden julkaisema haastattelu ”Naisilla halu varautua kriisilanteisiin” herätti lukijoissa suuren mielenkiinnon pohtia omia turvallisuus- ja varautumistaitoja. Euroopan tapahtumiin reagoiminen konkretisoitui meidän jokaisen suomalaisen omassa elämässä.

Kalevassa julkaistiin 17.3. artikkeli naisten innosta kouluttautua, jossa myös maanpuolustusnaisten toiminta tuli hyvin esille.

 

Turvallisuusympäristömme muutos herätti kiinnostuksen vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaa kohtaan. Suomalaisilla naisilla on edelleen vahva halu toimia aktiivisesti, hankkia tietoa sekä taitoja.

Yhteydenottoja, tiedusteluja yhdistyksemme toiminnasta, koulutuksista sekä tehtävistä, ryöpsähti kevättulvan tavoin. Oli aika päivittää muuttuneessa tilanteessa yhdistyksen toimintasuunnitelmaa ja toivottaa uudet jäsenet tervetulleeksi.

Jäsenhakemusilmoituksia alkoi kilahtaa tasaisesti sähköpostiin. Liiton ohjeistus uusien jäsenten vastaanottamiseksi antoi suuntaviivat yhdistyksen hallitustyölle. Yhdistyksemme ketterä, henkilömäärältä pieni hallitus, osoittautui viisaaksi ratkaisuksi. Tiedottaminen ja päätöksen teko sujuivat näppärästi. Kevään aikana yhdistyksemme jäsenmäärä triplaantui.

Toripolliisin äärellä Oulun maanpuolustusnaiset patsaskierroksellaan.

 

Seuraavat haasteemme ovat uusien jäsenten sitouttaminen toimintaamme sekä heidän osaamisensa kartoittaminen ja hyödyntäminen tulevissa jäsenilloissa sekä koulutuksissa. Syksyn tapahtumakalenterissa on ”Uusien jäsenten ilta”.  Haluamme myös selvittää jäsenkyselyn avulla yhdistyksemme jäsenten toiveita, tarpeita ja ideoita toiminamme kehittämiseksi. Jäsenkyselylle olisi mielestäni tarvetta myös piirin ja koko liitonkin tasolla.

Pia-Riitta Korvenheimo, pj.
Oulun Maanpuolustusnaiset

Blogit

Mietteitä puheenjohtajuuden alkutaipaleelta

Ensimmäiset kaksi kuukautta uuden puheenjohtajan pestistä ovat kuluneet vauhdilla. Uusia avauksia maanpuolustusnaisten toiminnan kehittämiseksi on jo saatu liikkeelle ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Toimiva yhteistyö ja hyvä henki ovat tärkeitä seikkoja, jotta asiat etenevät ja toiminnassa jaksaa olla mukana.

Peruskoulutusmerkin lisäksi nyt myös syventävät koulutusmerkit

Koulutusmerkki on ulkoinen näyttö, että maanpuolustusnainen on hankkinut oman varautumisensa perustiedot tai syventänyt taitojaan toimijana, kouluttajana tai johtajana. Kannustan kaikkia jäseniämme kouluttautumaan ja suorittamaan ensin peruskoulutusmerkin ja sen jälkeen toimimaan ja kouluttamaan itseään eteenpäin syventävillä koulutuspoluilla.

Salon yhdistyksellä uusi startti

Perinteikkään Salon Seudun Maanpuolustusnaisten toiminta oli hiipunut olemattomiin ja jäsenet olivat kaikonneet. Joukko aktiivisia toimijoita lähti toteuttamaan viime vuoden alussa yhdistykselle uuden startin, joka tuotti tulosta.

Paraati – elämys vailla vertaa

Maanpuolustusnaisten Liiton osasto oli osa 4.6. järjestettyä Puolustusvoimien lippupäivän juhlan valtakunnallista paraatia. Helsingissä järjestetty paraati oli ensimmäinen pitkään aikaan. Blogissa tunnelmia ja ajatuksia, siitä mitä paraatiin osallistuminen itselle herätti.

Ensimmäinen vuosi kummipiiritoimintaa takana

Noin vuosi sitten Maanpuolustusnaisten Liiton puheenjohtajistossa syntyi ajatus, että kullakin puheenjohtajalla olisi omat kummipiirinsä. Ajatuksena on madaltaa kynnystä piirien ja liiton puheenjohtajiston välillä.

Sääntömuutos

Meidän tulee kehittää toimintaamme ja aktivoida jäsenistöämme niin, että liittomme voi hyvin myös tulevina vuosikymmeninä. Kuluvana vuonna minulla on ollut kunnia toimia Järjestötyöryhmän puheenjohtaja. Isoin ja vaativin tehtävämme työryhmässä on ollut päivittää liiton säännöt ajan tasalle.

Liikkumisesta hyvää oloa ja energiaa

Nyt alkusyksystä on ollut hienoa päästä liikkumaan raikkaassa ulkoilmassa. Samalla voi seurata miten syksy etenee ja tuo esiin kauniita värejä. Tällä hetkellä erityisesti pihlajat loistavat upeina ja ovat täynnä punaisia marjoja. Mikään ei poista työpäivän jälkeen stressiä niin hyvin kuin luonnossa liikkuminen.

Share This