Poluilta virkeyttä arkeen

30.9.2020 | Blogi

Tämä vuosi jää varmasti meidän kaikkien mieleen mitä ihmeellisempänä aikana. Keväällä levinnyt  panepidemia siivitti meidät liikkumaan luonnossa. Kevään valoisuus ja lisääntynyt liikunta auttoivat kestämään rajoituksia. Moni huomasi lisääntyneen liikunnan tuoneen myös muitakin hyötyjä – muun muassa painon putoaminen, keho sai uutta muotoa, stressin sietokyky kasvoi. Ja mikä hienointa, kaikki muutokset olivat positiivisia. Jos kevät suosi ulkona liikkumista, samoin on nyt syksyllä. Lämpötilaennätykset rikkoontuvat päivä toisensa jälkeen. Ja ruska on mitä kaunein koko Suomessa. Nyt jos koskaan on aika lähteä lenkille ihastelemaan luonnon väririkkautta.


Itse inhoan hirvikärpäsiä aivan valtavasti. Ja nyt niitä löytyy metsästä harmillisen paljon. Tämä rajoittaa minun metsässä liikkumista siihen saakka kun ilma alkaa viilentyä ja hirvikärpäset jäykistyä. Pyrin löytämään lenkkimaastoja sellaisista paikoista, joissa hirvikärpäsongelmaa ei olisi. Luontoa löytyy myös asutuskeskusten läheisyydestä ja joskus lenkille pääsy vaatiikin autolla siirtymisen kauemmaksi lenkkikohteeseen. Lähimetsä ei nyt houkuttele.

Etsi upeita polkuja, haasta itseäsi erilaisissa maastoissa. Metsä on oivallinen harjoitusalusta tasapainoharjoittelulle. Erilaiset maastopohjat tuovat haastetta koko kropalle ja samalla varmuutta liikkumiseen. Ja mikä parhainta lisäävät arkiselviytymistä. Nykyisin löytyy rakennettuja portaita harjunreunoilta. Porrasreeneissä kunto kohoaa tehokkaasti. Reeni harjoittaa erityisesti alavartalon suuria lihaksia.


Syksyn taittuessa kohti talvea myös liikuntamuodot muuttuvat. ”Rospuuttoaikana” kannattaa monipuolistaa valikoimaa ulkoilun lisäksi sisäliikuntaan. Vesijuoksu on yksi erittäin hyvä kalorinkuluttaja ja on nivelystävällinen liikuntamuoto vesijumpan ohella. Alussa kannattaa ottaa pieni lajiohjaus, jotta saat vesijuoksusta kaiken irti. Tanssikärpäsen puremille Lavis antaa mahdollisuuden jumpata tanssiaskelein ja nauttia hyvästä tanssimusiikista. Tässä muutama esimerkki kaikille sopivista lajeista.

Etsi itsellesi sopivia liikuntalajeja muutama ja harrasta niitä monipuolisesti viikon aikana. Liikunta tuo arkeesi virkistystä ja jaksaminen alkavan pimeän jakson läpi helpottuu.

Liikkumisiin,
Elina Paukkunen
liikuntatyöryhmän pj.

Blogit

Mietteitä puheenjohtajuuden alkutaipaleelta

Ensimmäiset kaksi kuukautta uuden puheenjohtajan pestistä ovat kuluneet vauhdilla. Uusia avauksia maanpuolustusnaisten toiminnan kehittämiseksi on jo saatu liikkeelle ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Toimiva yhteistyö ja hyvä henki ovat tärkeitä seikkoja, jotta asiat etenevät ja toiminnassa jaksaa olla mukana.

Peruskoulutusmerkin lisäksi nyt myös syventävät koulutusmerkit

Koulutusmerkki on ulkoinen näyttö, että maanpuolustusnainen on hankkinut oman varautumisensa perustiedot tai syventänyt taitojaan toimijana, kouluttajana tai johtajana. Kannustan kaikkia jäseniämme kouluttautumaan ja suorittamaan ensin peruskoulutusmerkin ja sen jälkeen toimimaan ja kouluttamaan itseään eteenpäin syventävillä koulutuspoluilla.

Salon yhdistyksellä uusi startti

Perinteikkään Salon Seudun Maanpuolustusnaisten toiminta oli hiipunut olemattomiin ja jäsenet olivat kaikonneet. Joukko aktiivisia toimijoita lähti toteuttamaan viime vuoden alussa yhdistykselle uuden startin, joka tuotti tulosta.

Paraati – elämys vailla vertaa

Maanpuolustusnaisten Liiton osasto oli osa 4.6. järjestettyä Puolustusvoimien lippupäivän juhlan valtakunnallista paraatia. Helsingissä järjestetty paraati oli ensimmäinen pitkään aikaan. Blogissa tunnelmia ja ajatuksia, siitä mitä paraatiin osallistuminen itselle herätti.

Oulussa jäsenmäärä triplaantui

Maakuntalehden julkaisema haastattelu ”Naisilla halu varautua kriisilanteisiin” herätti lukijoissa suuren mielenkiinnon pohtia omia turvallisuus- ja varautumistaitoja. Euroopan tapahtumiin reagoiminen konkretisoitui meidän jokaisen suomalaisen omassa elämässä.  ...

Ensimmäinen vuosi kummipiiritoimintaa takana

Noin vuosi sitten Maanpuolustusnaisten Liiton puheenjohtajistossa syntyi ajatus, että kullakin puheenjohtajalla olisi omat kummipiirinsä. Ajatuksena on madaltaa kynnystä piirien ja liiton puheenjohtajiston välillä.

Sääntömuutos

Meidän tulee kehittää toimintaamme ja aktivoida jäsenistöämme niin, että liittomme voi hyvin myös tulevina vuosikymmeninä. Kuluvana vuonna minulla on ollut kunnia toimia Järjestötyöryhmän puheenjohtaja. Isoin ja vaativin tehtävämme työryhmässä on ollut päivittää liiton säännöt ajan tasalle.

Share This