Vie viestiä!

13.1.2020 | Blogi

Viestintää pääaineena yliopistossa lukeneena olen aikoinaan tenttinyt alan teoriat. Käytännön harjoitusta on tuonut työ toimittajana ja tiedottajana. Silti välillä tuntuu, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä, kun miettii Maanpuolustusnaisten Liiton tiedottamista. Puolustuksena täytyy todeta, että kaikkeen ei aika ja energia riitä, kun liitto toimii täysin vapaaehtoispohjalta.

Nyt kun olemme uusien kotisivujen myötä ottaneet aimo harppauksen eteenpäin tiedottamisessa, muutama ajatus viestinnästä liiton eri tasoilla.

Valtakunnallisella tasolla täytyy todeta, että emme ole onnistuneet kirkastamaan kuvaa, keitä me olemme ja mitä me teemme. Usein meidät sekoitetaan Naisten Valmiusliittoon. Jopa järjestöissä, joiden jäseniä olemme. Muistisääntönä kaikille: Naisten Valmiusliitto on liittojen liitto eli ei sillä ei ole ainuttakaan henkilöjäsentä. Meidän yhdistystemme n. 2 300 jäsentä toimivat kyllä aktiivisesti mm. Naisten Valmiusliitossa. Esimerkiksi tämän vuoden NASTA-harjoitusten johtajat Anna-Maija ja Helena ovat maanpuolustusnaisia.

Piiritasolla kannustan entistä enemmän tekemään yhteistyötä ja avaamaan yhdistysten tilaisuudet myös piirin muiden yhdistysten jäsenille, jos näin ei jo ole. Kun kutsutaan ulkopuolinen puhuja pitämään esitelmää mielenkiintoisesta aiheesta, hän mielellään puhuisi laajemmalle joukolle kuin muutamalle yhden yhdistyksen jäsenelle. Levittäkää piirissä tietoja tapahtumista ja kutsuja eri yhdistysten tilaisuuksiin. Myös piirin kevät- ja syyskokouksista, jotka avoimia kaikille piirin yhdistyksen jäsenille. Koordinointi etukäteen piiritasolla varmistaa sen, että samalle illalle ei osu kahta mielenkiintoista tilaisuutta.

Jotta yhdistykset uusiutuisivat ja hallitustehtäviin riittäisi väkeä, niiden tulee olla tunnettuja. Ilmestyykö alueellasi paikallislehti tai reserviläisjärjestöjen lehti, jonne voisit kirjoittaa jutun yhdistyksesi toiminnasta tai tempauksesta? Kun viime itsenäisyyspäivän paraatissa Tampereella oli mukana kolme Sastamalan Maanpuolustusnaisten jäsentä, Tyrvään Sanomat kertoi siitä kuvan kanssa. Etelä-Kymenlaaksossa ilmestyvä kaupunkilehti Ankkuri julkaisi itsenäisyyspäivän tienoilla jutun Haminan Maanpuolustusnaisista puheenjohtajaa haastattelemalla. Äänekosken Maanpuolustusnaiset keräsivät ilmoituksia ja julkaisivat monisivuisen yhdistyksen esittelyn ÄKS-lehdessä eli Äänekosken Kaupunkisanomissa.

Tai onko kunnassasi jokin tapahtuma, jossa yhdistys voisi olla esillä? Joskus yhdistyksen uusi jäsen voi löytyä muusta harrastuksesta tai työpaikaltasi, kun kerrot maanpuolustusnaisista. Jos meitä ei tunneta, kuihdumme hiljaa.

Hyvää uutta maapuolustushenkistä vuotta 2020! Ja muista myös viedä viestiä meistä!

Mervi Liimatainen
Puheenjohtaja
Maanpuolustusnaisten Liitto ry

Blogit

Iloa elämään korona-aikana

Melkein vuoden kestänyt korona-aika on vaatinut meiltä kaikilta jaksamista ja sopeutumista uuteen elämäntilanteeseen. Meillä on jokaisella omat keinomme selviytyä haastavasta ajasta.

Yhteistyöllä vuoden piiriksi

Olemme tulleet täällä Etelä-Savossa tutuiksi toisillemme ja siten voimme helposti tsempata toisiamme. Odotamme yhteisiä tapaamisia hyvän harrastuksen merkeissä. Yhdessä olemme hyvä, vahva ja iloinen joukko. Näillä elementeillä olemme yhdessä saavuttaneet kahdesti voiton piirien välisessä Kannustuskisassa ja ansainneet siten kunnian olla Vuoden piiri.

Yhdessä toimien lähellä tai etänä

Maanpuolustusnaisten liiton toimintasuunnitelman teema vuodelle 2021 on ”Yhdessä toimien lähellä tai etänä”.  Tätä teemaa keväällä pohdittaessa oltiin jo tilanteessa, jossa naamatusten tapaamisia rajattiin ja liittohallituksen kokouskin toteutettiin ensimmäistä kertaa...

Poluilta virkeyttä arkeen

Tämä vuosi jää varmasti meidän kaikkien mieleen mitä ihmeellisempänä aikana. Keväällä levinnyt  panepidemia siivitti meidät liikkumaan luonnossa. Kevään valoisuus ja lisääntynyt liikunta auttoivat kestämään rajoituksia. Moni huomasi lisääntyneen liikunnan tuoneen myös...

Yhdessä ilolla kesään!

Haasteellinen kevät on jäämässä taakse ja laskeudumme pikku hiljaa keskikesän lomailukauteen. Kevään aikana etätyö tuli monelle osaksi arkea, mikä tarkoitti eristäytymistä totutusta työyhteisöstä. Lisäksi korona sulki julkisia tiloja ja vaikutti laajasti moniin elämän...

Koronakevät

Tämän kevään me muistamme varmasti pitkään. Suomi on poikkeusoloissa ja valmiuslaki on otettu käyttöön. Me maanpuolustusnaiset olemme kuulleet näistä termeistä erilaisissa koulutuksissa ja tiedämme niiden merkityksestä. Mutta olisimmeko uskoneet, että ne ovat näin...

Yhteinen arvomaailma yhdistää

Pitkällinen työskentely saatiin maaliin, kun liittohallitus kiteytti MNL arvot lopulliseen muotoonsa kokouksessaan helmikuun alussa. Kokousterveisistä olet saattanut ne jo lukeakin. Valituissa kolmessa arvokokonaisuudessa ei varmastikaan ole kenellekään mitään...