Yhteistyöllä vuoden piiriksi

19.1.2021 | Blogi

Maanpuolustusnaisten Liiton Etelä-Savon piiri on viiden yhdistyksen piiri – Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Pieksämäen ja Savonlinnan Maanpuolustusnaisten. Jäsenmäärämme on noin150, mikä on sopivan kokoinen läheiseen yhteistyöhön.  Pyrimme kokoontumaan pari kertaa vuodessa virallisten kokousten merkeissä tavataksemme toisiamme. Yhteyttämme kiinnipitävä voima on säännöllinen ja avoin tiedottaminen. Ja muutenkin olemme yhteydessä toisiimme sähköpostitse. Kutsuimme toisiamme omiin tilaisuuksiimme, kun se vielä oli mahdollista.

Kun piirien välinen Kannustuskisa kaksi vuotta sitten alkoi, otimme tavoitteeksemme tehdä asiat mahdollisimman hyvin ja katsoa mihin se kisassa johtaa. Määräpäivien lähestyessä tsemppasimme toisiamme ja muistutimme, että jokainen tekisi tehtävänsä ajallaan. Yhdistykset ottivat kisan vakavasti, vaikka olimme mielestämme jo ennen kisaa hoitaneet asiamme ajallaan. Yhteishenki kasvoi vuoden mittaan ja seurasimme tilannetta Drivesta. Voitto vuoden 2019 kannustuskisassa oli meillä heti tavoitteena. Se, että voitimmetasaisen mittelön oli myös sattuma, sillä saimme olla osana järjestämässä 2018 Itsenäisyyspäivän paraatia Mikkelissä. Viime vuonna 2020 jatkoimme samaa tekemistä, jolla voitto edellisenä vuonna tuli. Jokainen yhdistys otti vastuun omasta toiminnasta niin, että huolimatta koronavuoden haasteissa, selvisimme voittajiksi.

Koemme koulutuksen tärkeäksi. Olemme ottaneet liiton koulutusohjelman piirin perustoiminnan osaksi. Järjestämme joka vuosi järjestökoulutuksen. Siinä tulee hyvin esille se, miten tämä järjestö toimii. Osa asioista, joita teemme on tavallista yhdistystoimintaa ja osa mukavaa yhdessäoloa, josta saa ”lisäpisteitä”.

Olemme tulleet tutuiksi toisillemme ja siten voimme helposti tsempata toisiamme. Odotamme yhteisiä tapaamisia hyvän harrastuksen merkeissä. Meillä on aktiivinen verkosto alueellamme. Olemme vastuullisia toimijoita ja meihin luotetaan ja me luotamme toisiimme. Yhdessä olemme hyvä, vahva ja iloinen joukko.

Kannustavin terveisin Etelä-Savosta
Tarja Torpakko, Sirkka Juusonen, Anja Metsäkallio, Liisa Louhivuori, Raija Tolonen & Leila Pulkkinen

Blogit

Mietteitä puheenjohtajuuden alkutaipaleelta

Ensimmäiset kaksi kuukautta uuden puheenjohtajan pestistä ovat kuluneet vauhdilla. Uusia avauksia maanpuolustusnaisten toiminnan kehittämiseksi on jo saatu liikkeelle ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Toimiva yhteistyö ja hyvä henki ovat tärkeitä seikkoja, jotta asiat etenevät ja toiminnassa jaksaa olla mukana.

Peruskoulutusmerkin lisäksi nyt myös syventävät koulutusmerkit

Koulutusmerkki on ulkoinen näyttö, että maanpuolustusnainen on hankkinut oman varautumisensa perustiedot tai syventänyt taitojaan toimijana, kouluttajana tai johtajana. Kannustan kaikkia jäseniämme kouluttautumaan ja suorittamaan ensin peruskoulutusmerkin ja sen jälkeen toimimaan ja kouluttamaan itseään eteenpäin syventävillä koulutuspoluilla.

Salon yhdistyksellä uusi startti

Perinteikkään Salon Seudun Maanpuolustusnaisten toiminta oli hiipunut olemattomiin ja jäsenet olivat kaikonneet. Joukko aktiivisia toimijoita lähti toteuttamaan viime vuoden alussa yhdistykselle uuden startin, joka tuotti tulosta.

Paraati – elämys vailla vertaa

Maanpuolustusnaisten Liiton osasto oli osa 4.6. järjestettyä Puolustusvoimien lippupäivän juhlan valtakunnallista paraatia. Helsingissä järjestetty paraati oli ensimmäinen pitkään aikaan. Blogissa tunnelmia ja ajatuksia, siitä mitä paraatiin osallistuminen itselle herätti.

Oulussa jäsenmäärä triplaantui

Maakuntalehden julkaisema haastattelu ”Naisilla halu varautua kriisilanteisiin” herätti lukijoissa suuren mielenkiinnon pohtia omia turvallisuus- ja varautumistaitoja. Euroopan tapahtumiin reagoiminen konkretisoitui meidän jokaisen suomalaisen omassa elämässä.  ...

Ensimmäinen vuosi kummipiiritoimintaa takana

Noin vuosi sitten Maanpuolustusnaisten Liiton puheenjohtajistossa syntyi ajatus, että kullakin puheenjohtajalla olisi omat kummipiirinsä. Ajatuksena on madaltaa kynnystä piirien ja liiton puheenjohtajiston välillä.

Sääntömuutos

Meidän tulee kehittää toimintaamme ja aktivoida jäsenistöämme niin, että liittomme voi hyvin myös tulevina vuosikymmeninä. Kuluvana vuonna minulla on ollut kunnia toimia Järjestötyöryhmän puheenjohtaja. Isoin ja vaativin tehtävämme työryhmässä on ollut päivittää liiton säännöt ajan tasalle.

Share This